Waarom zijn medicijnen in Nederland goedkoper?

Holland-Apo.be biedt een groot assortiment medicijnen aan tegen een lagere prijs dan dat deze medicijnen bij Belgische apotheken te verkrijgen zijn. Dit is mogelijk omdat Holland-Apo.be is aangesloten bij een Nederlandse apotheek die gelicenseerd is om in heel Europa te mogen verkopen. De medicijnen zijn identiek aan de medicijnen in België.

 

Wat je misschien niet wist: medicijnen in Nederland zijn niet zozeer ontzettend goedkoop, maar in België juist ontzettend duur! De prijsverschillen tussen dezelfde medicijnen in Nederland en België zijn opmerkelijk.

 

Waaraan ligt dit prijsverschil?

Voor een deel is het prijsverschil te verklaren door de hogere btw op medicijnen in België. Voor een groter deel ligt het aan het gebrek aan concurrentie in België, waarin grote apotheken en fabrikanten de markt en daarmee de prijs bepalen. Daarnaast bepaalt de Belgische wet dat er geen prijsrestricties op gepatenteerde medicijnen geldt. Dit maakt het voor grote fabrikanten makkelijk om hun prijzen zelf te bepalen. 

 

Daarom kan Holland-Apo.be vanuit een gecertificeerde Nederlandse apotheek veel medicijnen tegen een lagere prijs aanbieden. Zo profiteer je ook in België van gunstigere buitenlandse prijzen.