Legaal handelende internetapotheek

EU-logo legale internetapotheek

Medicijnen.nl is onderdeel van Allegra Service Apotheek en is een geregistreerde online apotheek. Medicijnen.nl is in het Nederlandse online apothekenregister geregistreerd, welke onderdeel is van het Ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze registratie staat Medicijnen.nl toe dat er binnen de gehele Eurozone legaal medicijnen aan klanten mag worden verkocht en verzonden.

Medicijnen.nl heeft tevens het hoogste autorisatieniveau, genaamd "UR". Apotheken met dit autorisatieniveau mogen alle (receptplichtige) medicijnen online aanbieden en verzenden.

In juli 2015 is het uniforme, groene EU-logo ingevoerd waarmee je simpel en snel kunt controleren of een online apotheek legaal handelt. Het gebruik van dit logo is verplicht voor alle online apotheken. Door de uniformiteit van het logo wordt de hoogste transparantie en zekerheid gewaarborgd.

Meer informatie over het EU-logo en het online veilig medicijnen kopen vind je op de speciale website van de rijksoverheid:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geneesmiddelen/vraag-en-antwoord/stappenplan-controleren-betrouwbaarheid-online-aanbieder-van-medicijnen

 

De registrering van Medicijnen.nl kun je controleren in het Nederlandse register voor online apotheken als je op het groene logo drukt.