Ethinylestradiol/Levonorgestrel 20/100ug 3 x 21tb

€ 10,67
- +
  • Medicijnen voor een lage Prijs
  • Levering door een erkende Apotheek
  • Ook voor alle Herhaalmedicatie

Productinformatie

Verpakking: 63 ST

Medische informatie

Wat is Ethinylestradiol/Levonorgestrel?

Ethinylestradiol/Levonorgestrel is een anticonceptiepil behorend tot de groep sub-30-pil, welke minder dan 30 microgram oestrogeenhormoon per pil bevat. Ethinylestradiol/Levonorgestrel wordt voorgeschreven om zwangerschap te voorkomen, bij menstruatiepijn en om menstruatie uit te stellen.

 

  • Gebruikt voor behandeling van: het voorkomen van zwangerschap of menstruatie
  • Effect: geen eisprong en geen opbouw baarmoederslijmvlies
  • Werkzame stof: ethinylestradiol, levonorgestrel

 

Hoe werkt Ethinylestradiol/Levonorgestrel?

Ethinylestradiol/Levonorgestrel bevat twee kunstmatige hormonen (oestrogeen en progesteron) die ervoor zorgen dat er geen eisprong plaatsvindt. Dat zaadcellen het slijmvlies van de baarmoederhals niet kunnen passeren en dat een eventueel toch bevruchte eicel zich niet kan innestelen in de baarmoeder.

 

Hoe wordt Ethinylestradiol/Levonorgestrel gebruikt en wat is de dosering?

Ethinylestradiol/Levonorgestrel komt in tabletten van 20/100 ug. Overleg met uw arts of u Ethinylestradiol/Levonorgestrel doorslikt of na 21 pillen een stopweek van 7 dagen inlast. Neem het tablet op een vast moment op de dag in. De werking begint direct bij de eerste pil. Slik deze de eerste keer op de eerste dag van de menstruatie. Als u een pil vergeet of u moet binnen 4 uur na inname braken of u hebt ernstige diarree, neem dan alsnog een pil als uw maag/darm weer rustig is. Vergeet u in de eerste week 2 keer een pil, gebruik dan als u gemeenschap hebt een condoom en haal een morning-afterpil als u gemeenschap hebt gehad toen u de pil vergeten bent. Als u in de tweede week pillen vergeet, gebruik dan ook een condoom. Vergeet u in de derde week pillen dan kunt u veilig de strip doorslikken.

 

Wanneer mag u Ethinylestradiol/Levonorgestrel niet gebruiken?

Als u overgevoelig bent voor een van de bestanddelen in Ethinylestradiol/Levonorgestrel dan moet u Ethinylestradiol/Levonorgestrel niet gebruiken. Hebt u eerder een trombose, longembolie of een alvleesklierontsteking doorgemaakt, hebt u een leveraandoening of bent u voor langere tijd immobiel, gebruik dan een andere vorm van anticonceptie. Dit geldt ook als u lamotrigine tegen epilepsie slikt of medicijnen tegen borstkanker gebruikt.

 

Sommige medicijnen verminderen de werking van Ethinylestradiol/Levonorgestrel. Dit zijn onder andere middelen tegen hepatitis C, cholesterolverlagers, medicijnen tegen epilepsie, St. Janskruid en het antischimmelmedicijn griseofulvine. Het wordt afgeraden Ethinylestradiol/Levonorgestrel te gebruiken als u ouder bent dan 35 en rookt. U hebt dan een aanzienlijk hogere kans op hart- en vaatziekten.

 

Wees matig met het drinken van alcohol. U kunt direct na het stoppen met Ethinylestradiol/Levonorgestrel proberen zwanger te worden. De hormonen zijn na 2 dagen uit het lichaam verdwenen. Geeft u borstvoeding dan kunt u 6 weken na de bevalling beginnen met Ethinylestradiol/Levonorgestrel. De hoeveelheid borstvoeding kan echter wel wat teruglopen.

 

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Ethinylestradiol/Levonorgestrel?

Ethinylestradiol/Levonorgestrel kan bijwerkingen geven. De meest voorkomende zijn vaginaal bloedverlies, vooral in de eerste maanden, buikkramp, misselijkheid, gespannen en/of pijnlijke borsten, het vasthouden van vocht, hoofdpijn en migraine. Soms ook een droge vagina, huidafwijkingen, stemmingswisselingen, minder zin in vrijen en trombose.

Vragen over dit product?

Bezoek onze contactpagina of neem direct telefonisch contact met ons op op +31(0)75-3030180 of stuur
ons een e-mail via info@medicijnen.nl