Amoxicilline/Clavulaanzuur 875/125mg 15tb

€ 26,41
- +
  • Medicijnen voor een lage Prijs
  • Levering door een erkende Apotheek
  • Ook voor alle Herhaalmedicatie

Productinformatie

Verpakking: 20 ST

Medische informatie

Wat is Amoxicilline/Clavulaanzuur?

Amoxicilline/Clavulaanzuur is een geneesmiddel behorend tot de groep penicilline-antibiotica dat ervoor zorgt dat bacteriën die infecties veroorzaken, gedood worden. Amoxicilline/Clavulaanzuur is een breedspectrum antibioticum wat betekent dat het gebruikt kan worden bij veel verschillende infecties, zoals infecties van de longen, luchtpijp, keel, bijholtes, het middenoor, blaas, maag- en darminfecties en infecties van de nieren.

  • Gebruikt voor: het doden van bacteriën bij infecties
  • Effect: het verdwijnen van een infectie
  • Werkzame stof: amoxicilline, clavulaanzuur

 

Hoe werkt Amoxicilline/Clavulaanzuur?

Amoxicilline/Clavulaanzuur wordt na inname via het bloed door het hele lichaam verspreid. Het komt dus overal. Omdat het verschillende soorten bacteriën doodt, kan het voor veel infecties gebruikt worden. Omdat aan de werkzame stof amoxicilline clavulaanzuur is toegevoegd, wordt de werking versterkt. Clavulaanzuur gaat de afbreking van amoxicilline door sommige bacteriën tegen, waardoor er nog meer soorten bacteriën gedood worden.

 

Hoe wordt Amoxicilline/Clavulaanzuur gebruikt en wat is de dosering?

Amoxicilline/Clavulaanzuur komt in tabletten van 500/125mg en 875/125mg. Uw arts schrijft u de juiste dosering voor. Los het tablet op in een glas water, roer goed en drink het glas leeg. U moet uw inname verdelen over de dag. Als u een dosis vergeet, doe dan het volgende: neem de dosis alsnog in als uw volgende inname nog meer dan 4 uur duurt. Een kuur duurt 5 tot 14 dagen. Maak altijd de kuur af, ook als de verschijnselen van de infectie verdwenen zijn. Het is belangrijk voldoende te drinken.

 

Wanneer mag u Amoxicilline/Clavulaanzuur niet gebruiken?

Als u overgevoelig bent voor een van de bestanddelen in Amoxicilline/Clavulaanzuur dan moet u dit middel niet gebruiken. Hebt u een nierafwijking of een ernstige aandoening, overleg dan met uw arts voordat u Amoxicilline/Clavulaanzuur gebruikt. Als u antistollingsmedicijnen gebruikt die vitamine K remmen, bijvoorbeeld acenocoumarol, dan moet uw stolling extra gemeten worden, omdat de werking van de antistolling versterkt wordt.

 

Matig gebruik van alcohol is toegestaan. Er zijn geen schadelijke gevolgen voor de zwangerschap bekend en Amoxicilline/Clavulaanzuur kan gebruikt worden als u borstvoeding geeft. Autorijden mag.

 

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Amoxicilline/Clavulaanzuur?

Amoxicilline/Clavulaanzuur kan bijwerkingen veroorzaken. Neem contact op met uw arts als u stevige diarree of buikkrampen krijgt. Amoxicilline/Clavulaanzuur geeft vaak een droge mond. Ook kunnen slijmvliezen van mond, vagina of anus gaan ontsteken.

Krijgt u huiduitslag, met benauwdheid, koorts en soms flauwvallen dan moet u onmiddellijk stoppen met de inname en uw arts waarschuwen.

Vragen over dit product?

Bezoek onze contactpagina of neem direct telefonisch contact met ons op op +31(0)75-3030180 of stuur
ons een e-mail via info@medicijnen.nl