Amoxicilline 750mg 20tb

€ 19,95
- +
  • Medicijnen voor een lage Prijs
  • Levering door een erkende Apotheek
  • Ook voor alle Herhaalmedicatie

Productinformatie

Verpakking: 20 ST

Medische informatie

Wat is Amoxicilline?

Amoxicilline is een geneesmiddel behorend tot de groep penicilline-antibiotica dat ervoor zorgt dat bacteriën die infecties veroorzaken, gedood worden. Amoxicilline is een breedspectrum antibioticum wat betekent dat het gebruikt kan worden bij veel verschillende infecties, zoals infecties van de longen, luchtpijp, keel, bijholtes, het middenoor, blaas, maag- en darminfecties, geslachtsziekten en de ziekte van Lyme. Het is één van de meest gebruikte antibiotica.

  • Gebruikt voor: het doden van bacteriën bij infecties
  • Effect: het verdwijnen van een infectie
  • Werkzame stof: amoxicilline

 

Hoe werkt Amoxicilline?

Amoxicilline wordt na inname via het bloed door het hele lichaam verspreid. Het komt dus overal. Omdat het verschillende soorten bacteriën doodt, kan het voor veel infecties gebruikt worden. Amoxicilline wordt soms uit voorzorg gegeven aan personen met aandoeningen aan het hart of bloedvaten om een infectie tijdens een operatie of een bezoek aan de tandarts te voorkomen.

 

Hoe wordt Amoxicilline gebruikt en wat is de dosering?

Amoxicilline komt in tabletten van 375mg, 500mg en 750mg. Uw arts schrijft u de juiste dosering voor. Los het tablet op in een glas water, roer goed en drink het glas leeg. U moet uw inname verdelen over de dag. Als u een dosis vergeet, doe dan het volgende: gebruikt u Amoxicilline 2 keer daags en duurt het nog meer dan 4 uur voor uw volgende dosis, neem de dosis dan alsnog in. Is de tijd korter, sla de dosering dan over. Gebruikt u Amoxicilline 4 keer per dag neem dan de dosis alsnog in als uw volgende inname nog meer dan 2 uur duurt. Een kuur duurt 5 tot 10 dagen, soms langer. Maak altijd de kuur af, ook als de verschijnselen van de infectie verdwenen zijn. Het is belangrijk voldoende te drinken.

 

Wanneer mag u Amoxicilline niet gebruiken?

Als u overgevoelig bent voor een van de bestanddelen in Amoxicilline dan moet u dit middel niet gebruiken. Hebt u een nierafwijking of een ernstige aandoening, overleg dan met uw arts voordat u Amoxicilline gebruikt. Als u antistollingsmedicijnen gebruikt die vitamine K remmen, bijvoorbeeld Acenocoumarol, dan moet uw stolling extra gemeten worden, omdat de werking van de antistolling versterkt wordt.

 

Matig gebruik van alcohol is toegestaan. Er zijn geen schadelijke gevolgen voor de zwangerschap bekend en Amoxicilline kan gebruikt worden als u borstvoeding geeft. Autorijden mag.

 

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Amoxicilline?

Amoxicilline kan bijwerkingen veroorzaken. Neem contact op met uw arts als u stevige diarree of buikkrampen krijgt. Amoxicilline geeft vaak een droge mond. Ook kunnen slijmvliezen van mond, vagina of anus gaan ontsteken.

Krijgt u huiduitslag, met benauwdheid, koorts en soms flauwvallen dan moet u onmiddellijk stoppen met de inname en uw arts waarschuwen.

Vragen over dit product?

Bezoek onze contactpagina of neem direct telefonisch contact met ons op op +31(0)75-3030180 of stuur
ons een e-mail via info@medicijnen.nl