Allopurinol 300mg 30tb

€ 12,29
- +
  • Medicijnen voor een lage Prijs
  • Levering door een erkende Apotheek
  • Ook voor alle Herhaalmedicatie

Productinformatie

Verpakking: 30 ST

Medische informatie

Wat is Allopurinol?

Allopurinol is een geneesmiddel behorend tot de groep xantine-oxidase remmers dat ervoor zorgt dat een aanval van jicht voorkomen wordt. Allopurinol wordt voorgeschreven bij jicht, sommige soorten nierstenen, bepaalde enzymstoornissen, het syndroom van Lesch-Nijhan (erfelijke stofwisselingsziekte) en de Ziekte van Von Gierke (glycogeenstapelingsziekte).

 

  • Gebruikt voor behandeling van: het voorkomen van een jichtaanval
  • Effect: remming van een te grote productie van urinezuur
  • Werkzame stof: allopurinol

 

Hoe werkt Allopurinol?

Allopurinol remt de productie van urinezuur. Produceert het lichaam te veel urinezuur of wordt urinezuur onvoldoende uitgescheiden dan hoopt het zich op in het lichaam. Dit kan leiden tot vorming van urinezuurkristallen in gewrichten, dat geïrriteerd wordt en gaat ontsteken. Allopurinol helpt overmatige productie en dus de vorming van kristallen, te voorkomen.

 

Hoe wordt Allopurinol gebruikt en wat is de dosering?

Allopurinol komt in tabletten van 100mg en 300mg. Uw arts schrijft u de juiste dosering voor. Neem Allopurinol in tijdens de maaltijd met een beetje water. Allopurinol is een onderhoudsbehandeling en moet dagelijks worden ingenomen. Neem nooit een extra dosis in als u Allopurinol vergeten bent. Bewaar Allopurinol op een droge plaats, in de originele verpakking en onder 25°C.

Het is belangrijk dat u voldoende drinkt, urineproductie helpt bij de uitscheiding van urinezuur.

 

Wanneer mag u Allopurinol niet gebruiken?

Als u overgevoelig bent voor een van de bestanddelen in Allopurinol dan moet u dit middel niet gebruiken. U merkt dit als u last krijgt van een plotselinge benauwdheid, een beklemmend gevoel op de borst, hartkloppingen, gezwollen oogleden, lippen, galbulten of huiduitslag. U moet direct met het gebruik stoppen en contact opnemen met uw arts. Gebruikt u medicijnen tegen hoge bloeddruk of diuretica (plaspillen) bespreek dit eerst met uw arts. Let op met het gebruik van medicijnen met acetylsalicylzuur, deze verminderen de werking van Allopurinol en sommige antistollingsmedicijnen, Allopurinol versterkt de werking hiervan.

 

Wees heel voorzichtig met het drinken van alcohol. Alcohol verhoogt de concentratie van urinezuur. Over het gebruik van Allopurinol tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend. Het wordt afgeraden Allopurinol dan te gebruiken. U mag gewoon autorijden.

 

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Allopurinol?

Allopurinol kan bijwerkingen veroorzaken, waaronder misselijkheid en braken. Ook kan aan het begin van de behandeling een jichtaanval optreden. Neem contact op met uw arts als u huidverschijnselen, zoals jeuk, bobbels of puitjes bemerkt, als u pijn in uw gewrichten krijgt, een epileptische aanval krijgt, plotselinge (hoge) koorts of blaren. Stop direct met het gebruik van Allopurinol.

Vragen over dit product?

Bezoek onze contactpagina of neem direct telefonisch contact met ons op op +31(0)75-3030180 of stuur
ons een e-mail via info@medicijnen.nl