Aerius 5mg smelttablet 30tb

€ 19,93
- +
  • Medicijnen voor een lage Prijs
  • Levering door een erkende Apotheek
  • Ook voor alle Herhaalmedicatie

Productinformatie

Verpakking: 30 ST

Medische informatie

Wat is Aerius?

Aerius is een geneesmiddel behorend tot de groep van antihistaminica ook wel anti-allergiemedicijnen genoemd, dat ervoor zorgt dat allergische reacties van het lichaam worden onderdrukt. Het wordt voorgeschreven bij verschillende vormen van allergie, zoals hooikoorts, jeuk, netelroos, langdurig ontstoken neusslijmvlies en bij ontstoken ogen door allergie.

  • Gebruikt voor behandeling van: allergische reacties
  • Effect: remt de allergische reactie door blokkering van histamine
  • Werkzame stof: desloratadine

 

Hoe werkt Aerius?

Aerius onderdrukt allergische reacties door het blokkeren van de werking van lichaamseigen histamine. Histamine komt vrij als iemand in aanraking komt met een stof waarvoor men allergisch is.

 

Hoe wordt Aerius gebruikt en wat is de dosering?

Aerius komt in smelttabletten van 2,5mg en 5mg en in omhulde tabletten van 5mg. Uw arts schrijft u de juiste dosering voor. Neem het smelttablet heel voorzichtig uit de verpakking en leg het op uw tong. Het valt daar direct in kleine korreltjes uiteen, waarna u het zonder water kunt doorslikken. Slikt u het omhulde tablet, neem deze dan in met een half glas water. Hebt u altijd last van allergie, slik Aerius dan iedere dag. Neem Aerius in andere gevallen alleen in als u een allergische reactie hebt of een reactie verwacht te krijgen, bijvoorbeeld als u een huisdierenallergie hebt en op bezoek gaat bij iemand met huisdieren. Neem Aerius dan een uur van tevoren in. Als u een dosis vergeet, doe dan het volgende: gebruikt u Aerius 1 keer daags en duurt het nog meer dan 8 uur voor uw volgende dosis, neem de dosis dan alsnog in. Is de tijd korter, sla de dosering dan over. Gebruikt u Aerius 2 keer per dag neem dan de dosis alsnog in als uw volgende inname nog meer dan 4 uur duurt. Gebruikt u Aerius 4 keer per dag neem dan de dosis alsnog in als uw volgende inname nog meer dan 1 uur duurt.

 

Wanneer mag u Aerius niet gebruiken?

Als u overgevoelig bent voor een van de bestanddelen in Aerius dan moet u dit middel niet gebruiken. Raadpleeg uw arts als u nierfunctiestoornissen hebt.

 

Wees zeer matig met het drinken van alcohol. Alcohol kan sufheid veroorzaken, wat ook een bijwerking van Aerius kan zijn. Als u zwanger bent of wilt worden, kunt u Aerius beter niet gebruiken. Er bestaat nog te weinig informatie over de effecten op langere termijn bij het ongeboren kind. Geeft u borstvoeding gebruik Aerius dan niet. Aerius komt in de moedermelk terecht en geeft kans op sufheid bij uw kindje. U mag autorijden, als u niet duizelig of suf bent.

 

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Aerius?

Aerius kan bijwerkingen veroorzaken. Bijwerkingen zijn onder andere een droge mond, vermoeidheid, duizeligheid, hoofpijn, sufheid, opwinding (agitatie), maagdarmklachten en overgevoeligheid voor zonlicht.

Bemerkt u stoornissen in uw hartritme, zoals hartkloppingen, of kortademigheid, vocht vasthouden of gewichtstoename, neem dan direct contact op met uw arts.

Vragen over dit product?

Bezoek onze contactpagina of neem direct telefonisch contact met ons op op +31(0)75-3030180 of stuur
ons een e-mail via info@medicijnen.nl