Actavis Sildenafil 25mg 4tb

€ 25,69
- +
  • Medicijnen voor een lage Prijs
  • Levering door een erkende Apotheek
  • Ook voor alle Herhaalmedicatie

Productinformatie

Medische informatie

Wat is Actavis Sildenafil?

Actavis Sildenafil is een geneesmiddel, behorend tot de groep medicijnen onder de naam fosfodiësterase-type 5 (PDE5)-remmers. De werkzame stof Sildenafil in Actavis Sildenafil ontstpant en verwijdt sommige bloedvaten. Hierdoor kan er bloed in de penis stromen tijdens seksuele opwinding. Actavis Sildenafil wordt gebruikt bij mannen met een erectiestoornis. Daarnaast wordt het ook ingezet bij pulmonale arteriële hypertensie en soms bij het fenomeen van Raynaud.

 

  • Gebruikt bij: erectieproblemen, pulmonale arteriële hypertensie
  • Effect: ontspant en verwijdt bloedvaten
  • Werkzame stof: sildenafil

 

Hoe werkt Actavis Sildenafil?

Tijdens seksuele opwinding verwijden de bloedvaten van de penis, zodat de zwellichamen kunnen vollopen met bloed en er een erectie ontstaat. De bloedvaten die het bloed weer moeten afvoeren worden tijdelijk gesloten, zodat de erectie blijft staan. Bij een erectiestoornis loopt er onvoldoende bloed de penis in of blijft het er niet in, waardoor de erectie snel verslapt. De PDE5-remmers in Actavis Sildenafil remmen de afbraak van de bloedverwijdende stoffen.

Actavis Sildenafil treedt na ongeveer een half uur na inname in werking en het effect verdwijnt na ongeveer vier uur.

 

Hoe wordt Actavis Sildenafil gebruikt en wat is de dosering?

Actavis Sildenafil komt in tabletten van 25, 50 en 100mg. Je arts schrijft de precieze dosering voor. Neem de tabletten met een glas water op een nuchtere maag in, ongeveer één uur voor de seksuele activiteit. Gebruik Actavis Sildenafil niet vaker dan één keer per dag, anders vergroot dit de kans op bijwerkingen.

 

Wat gebeurt er als ik teveel Actavis Sildenafil inneem?

Er dienen niet meer tabletten te worden ingenomen dan de arts heeft aangegeven. Bij inname van teveel Actavis Sildenafil kunnen de bijwerkingen en de ernst ervan toenemen. Doseringen boven de 100mg vergroten de werking niet.

 

Wanneer mag u Actavis Sildenafil niet gebruiken?

Als je overgevoelig bent voor één van de bestanddelen in Actavis Sildenafil, kun je dit geneesmiddel niet gebruiken. Als je tevens geneesmiddelen gebruikt die nitraten worden genoemd, mag Actavis Sildenafil ook niet worden gebruikt. Het gebruik van nitraten in combinatie met Actavis Sildenafil kan leiden tot een gevaarlijke daling van de bloeddruk. Hetzelfde geldt voor geneesmiddelen die stikstofmonoxide afgeven. Heb je hart- of leverproblemen, mag Actavis Sildenafil ook niet worden gebruikt.

Alcohol kan het vermogen om een erectie te krijgen verminderen. Om het effect van Actavis Sildenafil volledig te benutten wordt het nuttigen van alcohol dan ook afgeraden voordat Actavis Sildenafil wordt ingenomen.

 

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Actavis Sildenafil?

Actavis Sildenafil kan net als ieder ander medicijn bijwerkingen hebben. De meest voorkomende bijwerking van Actavis Sildenafil is hoofdpijn (bij 1 op de 10 mensen). In mindere mate komt het voor dat men gaat blozen van Actavis Sildenafil, een ontregelde spijsvertering heeft of een verstopte neus krijgt. In enkele gevallen moet men ervan braken, krijgt men huiduitslag of oogirritaties. Lees voor de volledige bijwerkingen de bijsluiter goed door.

Vragen over dit product?

Bezoek onze contactpagina of neem direct telefonisch contact met ons op op +31(0)75-3030180 of stuur
ons een e-mail via info@medicijnen.nl