Acetylsalicylzuur 80mg 30tb

€ 11,99
- +
  • Medicijnen voor een lage Prijs
  • Levering door een erkende Apotheek
  • Ook voor alle Herhaalmedicatie

Productinformatie

Verpakking: 30 ST

Medische informatie

Wat is Acetylsalicylzuur?

Acetylsalicylzuur is een geneesmiddel, behorend tot de groep trombocyten-aggregatie-remmers oftewel antistollingsmedicijnen, dat ervoor zorgt dat het bloed minder snel samenklontert. Hierdoor vermindert de kans op trombose, een aandoening waarbij bloed in de vaten stolt zonder wondje of waarbij een al ontstane bloedprop te groot wordt en soms zelfs losschiet en een bloedvat afsluit. Acetylsalicylzuur wordt voorgeschreven na een hartinfarct, een beroerte (herseninfarct of TIA) bij Angina Pectoris (hartkramp), bij bepaalde hartritmestoornissen en bij een eerdere trombose, dit om herhaling te voorkomen. Door het slikken van Acetylsalicylzuur plakken bloedplaatjes minder snel aan elkaar, zodat het minder klontert.

  • Gebruikt voor: het voorkomen van trombose
  • Effect: bloedplaatjes plakken minder snel aan elkaar, waardoor minder klontering ontstaat
  • Werkzame stof: acetylsalicylzuur

 

Hoe werkt Acetylsalicylzuur?

Acetylsalicylzuur remt het stollen van het bloed door de vorming van het enzym COX (cyclo-oxigenase) tegen te gaan. Het enzym COX stimuleert het kleverig worden van de bloedplaatjes, waardoor ze aan elkaar plakken en stolsels kunnen veroorzaken.

 

Hoe wordt Acetylsalicylzuur gebruikt en wat is de dosering?

Acetylsalicylzuur komt in in water oplosbare tabletten van 80mg. Uw arts schrijft u de precieze dosering voor, houdt u hier altijd aan. Los het tablet op in een glas water. U kunt het tablet op ieder tijdstip van de dag innemen, maar hebt u snel last van uw maag, neem het dan in met wat eten. Bent u een dosis vergeten, neem deze dan alsnog in. Komt u hier pas later achter (bijvoorbeeld de volgende dag) neem dan geen extra tablet.

 

Wanneer mag u Acetylsalicylzuur niet gebruiken?

Hebt u een maag- of darmzweer, een maagbloeding of een slokdarmbloeding gehad, dan wordt het gebruik van Acetylsalicylzuur afgeraden. Overleg hierover altijd met uw arts. Gebruikt u andere bloedverdunners, zoals acenocoumarol, dan kan de werking hiervan versterkt worden en kunnen maagbloedingen optreden.

Gebruik Acetylsalicylzuur niet in combinatie met ibuprofen. Ibuprofen remt de werking, waardoor het effect verloren gaat. Ook wordt de combinatie van gebruik samen met medicijnen tegen depressies en corticosteroïden afgeraden.

Pas op met het drinken van alcohol. Alcohol versterkt de kans op een maagbloeding.

 

Er zijn geen schadelijke gevolgen voor de zwangerschap bekend en Acetylsalicylzuur kan gebruikt worden als u borstvoeding geeft. Autorijden mag.

 

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Acetylsalicylzuur?

Acetylsalicylzuur kan bijwerkingen veroorzaken. Neem contact op met uw arts als u ineens zware hoofdpijn krijgt, bloed bij uw ontlasting ziet of grote blauwe plekken ontdekt. Doe dit ook bij allergische huidreacties, benauwdheid, koorts, misselijkheid, jicht, diarree en/of buikkrampen.

Let op: moet u een ingreep ondergaan of bezoekt u uw tandarts of mondhygiënist, overleg dan of u tijdelijk moet stoppen met het slikken van Acetylsalicylzuur. 

Vragen over dit product?

Bezoek onze contactpagina of neem direct telefonisch contact met ons op op +31(0)75-3030180 of stuur
ons een e-mail via info@medicijnen.nl