Acenocoumarol 1mg 100tb

€ 12,12
- +
  • Medicijnen voor een lage Prijs
  • Levering door een erkende Apotheek
  • Ook voor alle Herhaalmedicatie

Productinformatie

Verpakking: 100 ST

Medische informatie

Wat is Acenocoumarol?

Acenocoumarol is een geneesmiddel behorend tot de groep antistollingsmedicijnen dat ervoor zorgt dat het bloed minder snel samenklontert. Hierdoor vermindert de kans op trombose, een aandoening waarbij bloed in de vaten stolt zonder wondje of waarbij een al ontstane bloedprop te groot wordt en soms zelfs losschiet en een bloedvat afsluit. Acenocoumarol wordt voorgeschreven na een hartinfarct, een beroerte (herseninfarct of TIA) bij bepaalde hartritmestoornissen en bij een eerdere trombose, dit om herhaling te voorkomen. Door het slikken van acenocoumarol blijft het bloed dunner, waardoor het minder snel klontert.

  • Gebruikt voor: het voorkomen van trombose
  • Effect: het bloed wordt dunner, waardoor klontering vermindert
  • Werkzame stof: acenocoumarol

 

Hoe werkt Acenocoumarol?

Acenocoumarol remt het stollen van het bloed door de werking van vitamine K tegen te gaan.

 

Hoe wordt Acenocoumarol gebruikt en wat is de dosering?

Omdat het lichaam continu nieuwe bloedcellen aanmaakt die kunnen samenklonteren, moeten de tabletten Acenocoumarol iedere dag, zonder kauwen, met een beetje water en op ongeveer hetzelfde tijdstip, ingenomen worden. De precieze dosering is afhankelijk van de stolling van uw bloed. Deze kan variëren, afhankelijk onder andere van wat u eet. Uw bloedstolling wordt steeds gecontroleerd en u krijgt uw eigen dosering toegestuurd. Houdt u hier altijd aan. Bent u een dosis vergeten, neem deze dan alsnog in. Komt u hier pas later achter (bijvoorbeeld de volgende dag) neem dan eerst contact op voor advies over de inname.

 

Autorijden is tijdens het gebruik van Acenocoumarol toegestaan. Pas op met het drinken van alcohol. Alcohol versterkt de werking, waardoor wondjes langer blijven bloeden. Drink dan ook niet meer dan één à twee glazen per dag. Let op met levensmiddelen met veel vitamine K. Vitamine K vermindert de werking van Acenocoumarol. Vitamine K zit vooral in groene groenten, zoals sla, andijvie, spinazie en broccoli.

 

Wanneer mag u Acenocoumarol niet gebruiken

Hebt u een maag- of darmzweer, een maagbloeding of een slokdarmbloeding gehad, dan wordt het gebruik van Acenocoumarol afgeraden. Overleg hierover altijd met uw arts. Gebruik Acenocoumarol niet als u zwanger bent, of zwanger wilt worden. Het kan in de eerste maanden van de zwangerschap schadelijk zijn en aangeboren afwijkingen veroorzaken. Als u borstvoeding geeft, kunt u Acenocoumarol gewoon gebruiken.

 

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Acenocoumarol?

Acenocoumarol kan bijwerkingen veroorzaken. Neem contact op met uw arts als u ineens zware hoofdpijn krijgt, bloed bij uw ontlasting ziet of grote blauwe plekken ontdekt. Doe dit ook bij allergische huidreacties, haarverlies, koorts, misselijkheid, diarree en/of buikkrampen.

Let op: moet u een ingreep ondergaan of bezoekt u uw tandarts of mondhygiënist, overleg dan of u tijdelijk moet stoppen met het slikken van Acenocoumarol.

Vragen over dit product?

Bezoek onze contactpagina of neem direct telefonisch contact met ons op op +31(0)75-3030180 of stuur
ons een e-mail via info@medicijnen.nl