Geen wachtrij,
24 uur bestellen
Privacy, Niemand
die uw medicijnen ziet
Betrouwbaarheid Officiële apotheek
Gratis verzending* Vanaf 40 euro

Benzoylperoxide 5% hydrogel


€ 2,95
Aantal:

Daarom medicijnen.nl

 • Geen verzendkosten bij bestellingen vanaf 40 euro.
  * Voor medicijnen op recept zijn er nooit verzendkosten. bij verzending naar Nederland of België
 • Betrouwbaarheid: officiële Nederlandse apotheek, geen namaak.
 • Gemak. 24 uur bestellen, geen reistijd, geen parkeerproblemen.
 • Privacy. Niemand die meeluistert. Geen wachtrij. Niemand die uw medicijnen ziet.
 • Veilig betalen met iDeal, Visa, Mastercard, overboeking, rembours: alles is mogelijk.

Benzoylperoxide is te gebruiken bij acne.

Benzoylperoxide werkt in op de bovenste huidlaag. Het weekt dit laagje van de huid los en vermindert overmatige groei hiervan. Het voorkomt zo dat de poriën verstoppen. Bovendien vermindert het de groei van de acnebacterie, waardoor de puistjes en pukkels afnemen. Het effect op acne is na enkele weken te merken.


Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgende.

Soms, gedurende de eerste weken van gebruik

 • Irritatie van de huid: u heeft dan last van roodheid, branderig gevoel, jeuk, uitdroging, schilfering en kloven. Dit gaat meestal na enkele weken over. Is dit niet het geval, neem dan contact op met uw arts.
Zelden
 • Overgevoeligheid met huiduitslag, jeuk, zwelling en eventueel vochtafscheiding. Stop dan het gebruik en raadpleeg uw arts. U mag dit middel in de toekomst niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor benzoylperoxide. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit middel niet opnieuw krijgt.
 • Dit middel kan de huid gevoeliger maken voor UV-licht (zon, zonnebank, UV-lamp). Blootstelling aan zonlicht, zelfs voor korte perioden, kan huiduitslag, jeuk, roodheid en andere verkleuring van de huid of ernstige verbranding door de zon geven. Begint u net met dit geneesmiddel? Blijf dan uit direct zonlicht, met name tussen 10.00 en 15.00 uur, draag beschermende kleding, waaronder hoed en zonnebril, smeer zonnebrand op een met zonblock van minimaal factor 15, gebruik lippenbalsem met minstens factor 15, ga niet onder de zonnebank. Als u een ernstige reactie op de zon krijgt, staak dan meteen het gebruik en neem contact op met uw arts. U moet dan zo snel mogelijk overstappen op een ander middel.
Raadpleeg uw arts als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.
Hoe moet ik dit medicijn gebruiken?

Hoe?
 • Maak de huid schoon met lauw water voordat u de gel aanbrengt.
 • Smeer de gel in een dunne laag op de aangedane plekken. Masseer hem NIET in!
 • Breng de gel alleen aan op onbeschadigde huid. Vermijd contact met ogen, lippen, neus- en mondslijmvlies. Gebeurt dit toch, spoel dan direct en grondig met veel water.
 • Het beste kunt u beginnen met een gel met 5% benzoylperoxide, eenmaal per dag. Mocht u overgevoelig voor dit middel zijn, dan komt dat in de eerste dagen aan het licht. Na enkele dagen kunt u de gel tweemaal per dag aanbrengen. Na enkele weken kunt u beoordelen of dit voldoende effect heeft. Is dat niet het geval, dan kunt u eventueel overgaan op de sterkere gel van 10%.
Let op: de gel kan een blekende werking hebben op het haar, de wenkbrauwen, metaal (brillen en sieraden), kleding en beddengoed.

Wanneer?
Het beste kunt u het middel 's avonds aanbrengen. De gel verbleekt gekleurde kleding en stoffen, dus daar kunt u bij het aanbrengen rekening mee houden (bijvoorbeeld met het beddengoed).

Gebruik de gel ook NIET vlak voor, tijdens of vlak na het zonnebaden (in de zon of onder de zonnebank of een UV-lamp).

Hoe lang?
Na twee tot drie weken van gebruik kunt u resultaat verwachten. Pas na drie maanden is het effect goed te beoordelen. Als u baat heeft bij de behandeling, kunt u deze het beste voortzetten totdat de acne over is.
Wat moet ik doen als ik een dosis ben vergeten?
Smeer dit middel dan alsnog, tenzij het alweer bijna tijd is voor de volgende behandeling. Het heeft geen zin een dubbele hoeveelheid te smeren om iets in te halen. Eventueel kunt u uw schema iets verschuiven, maar zorg daarbij voor een gelijkmatige verdeling over de dag.
Als ik dit medicijn gebruik, mag ik dan...
autorijden, alcohol drinken en alles eten?
Bij dit middel zijn hiervoor geen beperkingen.


Heeft dit medicijn een wisselwerking met andere medicijnen?
Het medicijn waarmee de belangrijkste wisselwerkingen optreedt, is:
 • tretinoïne crème, een middel dat ook wordt gebruikt bij acne. U mag tretinoïne crème en benzoylperoxide huidgel niet tegelijk op de huid aanbrengen. Ze verminderen elkaars werking. Als u het allebei moet gebruiken: smeer de benzoylperoxide-gel overdag en de tretinoïne crème vóór de nacht.

Kan ik dit medicijn gebruiken als ik zwanger ben, wil worden of borstvoeding geef?
U kunt dit middel veilig gebruiken. Het wordt al jarenlang gebruikt door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, zonder nadelige gevolgen voor het kind.
Kan ik zomaar met dit medicijn stoppen?
U kunt op elk moment in één keer met het gebruik van dit middel stoppen.

Reviews

Geen reviews gevonden...

Anderen kochten ook